Hvad kan den rustikke industrielle boligstil bidrage med i dit hjem? Og hvorfor er den stil – som alt fra trendy restauranter, cool hoteller og unikke hjem forlængst har taget til sig – mon kommet for at blive?

Det er svært at besøge nogle af de mest trendy hoteller eller restauranter i verdens største byer, uden at elementer fra den industrielle boligstil er en del af indretningen . Den charmerende funktionelle ‘fabriksstemning’  appellerer ikke kun til storbyfolket, men giver også en hyggelig uprætentiøs stemning i rummet.

Den kommer til udtryk på rigtig mange måder – og tager sig naturligvis perfekt ud i en gammel industribygning med masser lys og luft omkrig sig, er flot med rustikke elementer i en penthouse lejlighed eller i en villa med store åbne rum og fritlæggende bjælker. Eller i en mindre bylejlighed, hvor man supplerer enkle møbler med industrielt inspireret interiør, således at man stadig får et luftigt, funktionelt og cool udtryk – selv på få kvadratmeter.

Læs med her og få syv årsager – samt syv overskrifter på, hvorfor den industrielle stil er kommet for at blive. For stilen ser ikke kun cool ud, men giver også god mening i en verden med knappe ressourcer og klimaudfordriger:

Funktionalitet: Industrielt design har altid taget udgangspunkt i en funktionalitet, hvor holdbarhed, sikkerhed og effektivitet bliver vægtet højt  Idag er nogle af de gamle produktionssteder i byerne i høj kurs, da deres rå charme og enkle design har en uvurderlig værdi, som bolig, galleri eller butik. En anden fornuftig feature ved den funktionelle stil er mottoet: if you have it, leave it exposed…  Med andre ord; din udsmykning er en del af det, du bruger i din hverdag.

Smæk for skillingen: Industrial style har aldrig skullet imponere nogen eller være noget det ikke er i forvejen. Det industrielle design er oprindelig et resultat af, at byggefolk skulle ha mest muligt for pengene i deres stræben på at opnå optimal udnyttelse af deres plads. Dette er i dag også blevet en værdi i sig selv – og trends som f.eks. downsizing er blevet populært, da folk gerne vil optimere deres penge og kvadratmeter.

Slidstyrke: En anden realitet vedr. industrielle materialer er, at de er super holdbare. Det er med andre ord svært at ødelægge eller at slide et produkt produceret af kraftigt kvalitetstræ- eller af holdbart metal eller jern op. Og kvalitetsprodukter, som slidstærkt læder, træ eller jern bliver kun pænere med tiden.

Enkelthed: Vi løber rundt med en kollektiv kvalme ift. de seneste mange års overforbrug samt en brug-og-smid-ud kultur. Det motiverer til at vi går efter slidstærke møbler, der holder, fortæller historier og byder på et enkelt og uprætentiøst design.

Bæredygtighed: Den industrielle stil er ikke bare en ny trend, fordi materialer af god kvalitet aldrig går af mode. De kan blive genbrugt igen og igen. Og når indretningsarkitekter idag bruger  genbrugsmaterialer for at give rummet et originalt look, er de fleste også optagede af bæredygtigheds-argumentet.

Åbenhed: På samme måde som urbane fabrikker var karakteriseret ved store åbne rum, gælder det samme for industrielle møbler. Funktionalitet og skønhed går hånd i hånd. Derfor egner stilen sig også rigtig godt til små planløsninger, hvor indretningen stadig forekommer luftig, selvom kvadratmeterne er sparsomme. Her er stilen f.eks. industriel, selvom pladsen er trang og omgivelserne ikke ret New Yorker loft-agtige.

Karakter: Den største årsag til, at den industrielle stil er kommet for at blive, handler ikke kun om de seks ovenstående punkter, men også om, at elementerne hver især bidrager med karakter og charme til et rum. Der er masser historiefortælling i gamle bygninger, genbrugt interiør og i upcyclede møbler. Og den gode historie i hjemmet går aldrig af mode.

Her hos barustic, elsker vi, ikke overraskende det industrielle look, hvor genbrugstræ- og metal går hånd i hånd, hvor gamle møbler få nyt liv – og hvor lækre recyclede lamper og rustikke lysestager giver karakter til rummet. Vi har samlet det meste fra denne indretningsstil under temaet: colorful industrial, der løbende bliver opdateret – og et udvalg der støt vokser:

https://barustic.dk/colorful-industrial/

Vi håber du bliver inspireret 🙂